kan inte sova

Har kollat på gamla "Så ska det låta" - avsnitt, hurra för svtplay! Nu sitter jag och gör övningsprov på antatomin och lyssnar på mina och pappas favoriter -  AC/DC, på spotify. Det konstiga är att jag borde vara trött...:/

en dag på stranden..

 06.00 krafsade det på dörren till mitt rum. Halvt sovande hasade jag mig ur sängen för en  promenad med desto piggare hundar.. Men jag hann sedan med mycket, till och med lite plugg innan jag tog bussen till Vencie och mötte upp Frida och Michaela för en dags pressande i solen. Lärde mig av förra helgen att smörja mig mycket - därför har jag nu inte lika röd näsa.
 Imorn kommer Alison och Matt hem från sin resa till Tahiti och det blir kalas för Alison som fyllde år i fredags. Har köpt biobiljett till henne och ska erbjuda att ta ungarna vilken kväll hon vill, så att hon kan få gå och se en film, stackarn. Hon tjatar alltid om det så fort jag ska på bio, att hon aldrig har tid m.m. Men nu ger jag henne den tiden plus biljett :) 
 Har fortfarande inte hittat något till nästa helg att ha på mig, men, jag är faktiskt ledig på måndag så då kanske jag har tid att åka till Santa Monica..?
 
Skön kommentar av Luke imorse:

Mirja: "Luke, I smell poop, do you have poop in your diaper?"
Luke: " Oh yes, I do definetely have poop in my diaper, Mirra"

I förrgår sa han:

" Mirra, can I please have some bread with jelly please? I love you soooooooo much!"


4 månader i L.A.

Efter 4 månader i L.A. har jag...

1. haft mitt första besök ( och jag saknar honom så jag nästan dör...)

2. lärt mig göra hemmagjord lava-lampa ( Rasmus, Hugo och Joakim - några av männen i mitt liv, skulle säkert tycka det här var kul, prova och låt mig veta hur det gick! )

    Recept: 1 tom vattenflaska

                Vatten

                Karamellfärg i valfri kulör

                Matolja

                Samarin-tabletter

Gör såhär: Fyll flaskan med 1/3 vatten, sedan 2/3 olja. Droppa i 8-10 droppar karamellfärg. Släng i samarintabletterna allteftersom så får du se det häftiga som händer!

3. surfat ovetandes med hajar (!)

4. och snart..varit hemma hos Maria Montazami, wohooo!
    Mamma - du hinner flyga hit och hänga med på partyt, det är inte föränn nästa fredag vettu!

5. blivit erbjuden jobb av rik surf-gubbe i Malibu, vilket fortfarande gnager mig att jag tackade nej!


Maria, here we come!

 Johanna fick nyss klartecken om att ha bilen nästa fredag, vilket innebär att vi kan ta oss till Marias midsommarfest i OC :D Måste bara få sluta jobba någon timme tidigare men jag tycker inte det bör vara något problem :) Göra mig i ordning får jag göra på lunchen eller i bilen.. Dresscode: VITT. Blir till att inhandla något under helgen...


förbaskade hundar!

 Jag blir så arg! Jag fattar inte hur man kan ha två hundar när ens barn är superallergisk!!! Jag och mormor Jessie har kommit fram till att det är hundarna som är värst för Luke, han nyser, snorar, kliar hela tiden pga av allt hundhår! Mat som han egentligen inte tål , men som hans kära föräldrar ändå ger honom, verkar inte vara ett lika stort problem.
 Men istället behåller de hundarna och förväntar sig att bara någon städar, och att jag ger honom allergi-medicin plus smörkjer honom med dyra krämer varje dag så är det lugnt, men det är inte det! Han kliar ibland tills han blöder stackarn..Inga krämer hjälper då!
 Det är fruktansvärt svårt att leva efter såna här regler för det gör så ont i mig när jag ser hur jobbigt han har det. Men de skulle garanterat bli hur upprörda som helst om jag sa något om deras älskade hundar ( som för övrigt jag tar hand om mer än dem för att de inte har tid) Jag blir galen!!!

P som i Positiv

 Man ska alltid tänka positivt men idag kommer inte quizet gå bra.. Har inte hunnit plugga alls mkt, jobbat långa dagar och när jag väl är ledig så är det alltid oväsen! Men vad gör man? - jo, sitt bästa. Se vad positivt det blev :)


Maria Montazami

 Fick idag inbjudan hem till Maria Montazami nästa fredag. Tidig midsommar ska firas med smörgåsbord och snaps i OC... Får se om jag har tid att gå...

natti!

  Mätt och belåten efter 3 rätters på the J club, hur trött som helst dock. Var uppe tidigt i morse med hundarna och tror att jag börjar bli sjuk. Får bli en tidig kväll, trots att jag har mängder kvar att läsa!! Insåg just att jag bara har 4 ggr kvar på anatomi kursen, varav sista vi har en till mega-stor tenta på. Sen har jag också sommarlov! :) Ska bli såååå skönt...


Kära läsare..

...bläddra ner till inlägget " uppdatering, torsdag 13 maj " för att hänga med ifrån början, av min och bisens vecka ihop, och skrolla er sedan uppåt ;)

ledsen..

 Så nu sitter jag här och sörjer, imorse åkte Tobias "hem" till Tyskland igen för att jobba. 3.30 hämtade taxin oss, 6.00 tog jag en buss tillbaka efter 1 000 kramar, pussar och tårar. Fy fan vad jag saknar honom, det var så himla skönt att ha någon här när man jobbade, han hjälpte mig med allt så allt kändes så mycket lättare. Tycker han kan sluta sitt jobb och komma och jobba här som au pair istället ;)
 Det jobbiga är att man inte vet när man ses igen, jag hoppas innerligt att det blir snart. Han är medbjuden till Hawaii i november, men det är november det...
 

The grove

 Fredag, sista dagen tillsammans...
 Alison och Matt åkte till Haiti torsdag kväll så nu är mormor och morfar här och hjälper till. Mormor Jessie, som den romantiker hon är, sa att vi kunde ta ledigt från 12.30 så hade vi en hel dag tillsammans. Hon är så himla gullig!
 Därför passade vi på att åka för att se nåt nytt - det blev "The grove" - ett utomhus shoppingcenter som var hur mysigt som helst!! Trånga små gator med affärer som satt ihop, restauranger och ett tåg som åkte igenom som man kunde hoppa på närsom.
 Vi fikade på Cheesecake factory, delade på en key lime -  och en snickers cheesecake bit, med kaffe på det. Mäktigt men gott :) Sedan strosade vi bara runt och handlade några saker bara. När det blev kvällen gick vi på bio igen, Iron Man 2, också riktigt bra film! Många platser i filmen känner man ju väl igen;)
  Något helt sanslöst hände när vi var på väg till the grove. En man ropade på oss och frågade om vi var från Sverige, den frågan får man alltid höra bara för att man är blond, så vi svarade ja, och hurså? Då visade det sig vara så att han och en annan kille (som var svensk) suttit och pratat om Sverige för att killen var därifrån och om alla svenska vackra flickor, och att alla är blonda..eller inte. Helt plötsligt går ju då vi förbi, som ser så "svenska" ut man bara kan, enligt alla andra nationaliteter, så därför frågade han oss. Men, vad som var helt sjukt var att vi frågar såklart killen från Sverige vart han kommer ifrån.  Alla tre svarar Arvika. Killen är från Arvika!!!!! Hur stor är chansen???!!! Han var född -78 så jag hade ingen koll som vanligt på vem han kunde vara, men han visste vilken Hillevi ( Tobias storasyster för er som inte vet) var... Kristian Hall hette han. Världen är liten..


bränna!

 Började inte jobba förränn 16.00 i torsdags, därför ställde vi klockan, drog på oss badkläder och drog till stranden tidigt. Käkade frukost i morgonsolen vid stranden, solade sedan och slappade hela dagen, brände oss lite denna gång också, trots duktigt med smörj..:(


Hollywood, UCLA och en väldigt speciell persons födelsedag!

  Börjar med att säga grattis i efterskott till världens bästa lillasyster på 18-årsdagen! Skickade en väldigt uppskattad present och hon verkar ha haft en riktigt bra dag :) 18 är ju riktigt stort, inte länge sen jag fyllde det ju...:/ Nu kommer hon dessutom inviga bryggan utan att jag är med, hur ska detta gå?...
  Vi spenderade dagen på UCLA, Tobias köpte schyssta UCLA kläder, ett måste ju! Sedan tog vi bussen till Hollywwod, visade honom det lilla som är och käkade lunch på California Pizza Kitchen, sparrissoppa och kyckling-cesar foccacia..
 Eferåt fyndade vi på en sko-outlet. Rosa-silvriga Nike skor till mig, blå-svarta Adidas skor till bisen och svarta Converse till mamma.


Holmby & Chloe

 Inte bara Ashley avgudade Tobias, två andra i familjen fattade snabbt tycke för honom - Holmby och Chloe :)
Jag hade hundarna på schemat nästan varje dag så vi gick ut med dem på morgonen och eftermiddagen. Tack vare Tobias så skäller de inte eller försöker slita sig loss när ekorrar dyker upp längre, inte heller skäller de lika ofta när andra hundar kommer förbi. Han är bara för bra min pojkvän asså ;)
 


Marlenia

 I och med att Maria är såpass sjuk och huset inte kan städas av sig självt så har Matt och Alison fått tag på en ny städerska. Marlenia. Hon är lite blyg, men väldigt snäll och framförallt hårt arbetande och noga - Marias motsats alltså.
 Hon får även nu ta hand om Luke när inte jag jobbar, men Alison ville att jag skulle vara hemma ifall det inte skulle funka. Men som den ängel han är så gick det galant! Så jag och Tobias stannade hemma under lunchen, jag passade på att plugga och han hade lite jobb att göra.
 Senare stod vi för matlagning i och med att A är helt tappad vad gäller det området. Gjorde egna hamburgare som var väldigt uppskattade :)
 Filmkväll innna vi lade oss med  svensk dipp matilda skickat för ett tag sen och chips till det, mums!


Surfing, dude!

 Blev ju ingen surfing på vår förra resa, därför var vi bara tvugna att göra det nu! 6.45 söndag morgon satte vi oss på bussen som tog oss nästan bort till Malibu, där vi skulle möta Tom, vår instruktör 8.00. Det var kyligt ute och jag bävade mig för att ge mig ut i vattnet...
 Tom visade sig vara 60 år gammal, men hur cool som helst! Han hade förr jobbat inom filmindustrin men dragit sig tillbaka för att undervisa i surfning istället. Han bodde dessutom i Malibu vilket innebar att han egentligen inte behövde jobba...
 Det var bara jag, Tobias och en annan kille som hette Luke som skulle surfa. Redan efter några vågor stod vi alla upp på brädan och surfade ut vågorna, så jäkla härlig känsla, men fruktansvärt jobbigt varje gång man skulle paddla ut för att ta en ny våg. Så vältränad bör man vara :)
 Efter lektionen hade jag fått nytt jobberbjudande. Tom hade nyligen blivit pappa, hade en 4-veckors bebis hemma, så han ville att jag skulle komma och jobba hos han och hans familj bestående av hans franska fru, bebisen och en 3 åring. Jag skulle få dubbelt betalt från vad jag har nu, eget gästhus som låg ett stenkast ifrån havet! Snacka om att jag grubblat och grubblat på detta.. Men, det skulle hur som helst inte gå med det visumet jag har... Skit också! Hade dessutom blivit vågornas drottning efter ett tag med Toms hjälp ;)
 Något annat som hände efter lektionens slut vara att Tobias frågade mig:
" Mirja, såg du hajen när vi surfade?"
"VA?! NEJ!! sa jag" 
"Nej, jag ville inte säga nåt.."
Men det var tydligen bara en liten leopardhaj, men ändå!!!
 Helt färdiga gick vi sedan längs stranden till Santa Monica, brände upp näsorna och shoppade loss lite till på 3rd street. Käkade lunch vid vattnet och hann med att se den nya Robin Hood filmen på bio med Russel Crove och Cate Blanchet, sevärd!
 

tha canals

 Upp i tid lördag morgon, det var dags för stranden tänkte vi. Venice stod på tur. Alison gav oss skjuts och tog med barnen och vi passade på att besöka det otroligt mysiga bostadsområdet "kanalerna" Hus som sitter tätt ihop och utanför flyter en kanal, kors och tvärs går broar med små trånga vägar. Tror vi hittade ett drömställe att bo på!

Sedan fortsatte vi på egen hand, jag och lilla bisen, men vädret tillät oss inte att ligga på stranden, istället promenerade vi till Santa Monica, förbi "Muscle Beach" och käkade lunch på ett ställe jag hittills inte hade upptäckt, ute på piren - " Bubba Gump Shrimp Co" Ni vet ni som sett filmen "Forrest Gump", vad jag pratar om. Så det mesta de bjöd på där var räkor i all möjliga varianter, jättegott!

Shopping blev det även denna dag, finns ju en del att köpa här! ;)


panda

 Tobias gjorde succe hos Ashley, det var Tobias för hela slanten! Luke däremot var kanske lite avundsjuk men han tyckte att den stora killen var ganska rolig också faktiskt.
 I och med att det var fredag var det dags för Ashley att välja ut något hemifrån att ta med och visa för sina klasskamrater på " Show and tell". Valet föll på ett panda-gosedjur, större än henne själv som Tobias fick bära hela vägen till skolan :)
 Vi var sedan lediga mitt på dagen så jag passade på att visa honom Westwood, vi åt amerikansk skräpmat när den är som allra bäst och hann även med en klippning för Tobias del. Plus lite shopping på Urban Outfitters - enda vettiga affären i Westwood faktiskt. 
 På kvällen senare åkte vi in till Santa Monica för att möta upp några av tjejerna, drack Margaritas, käkade burritos på ett mexikanskt ställe och hade skoj :)

uppdatering - start torsdag 13 maj

 Satt på bussen på väg till flygplatsen för att möta min älskade bis, plötsligt ringer Matt och jag tänker " Nej, vad glömde jag nu?!" Men jag hade inte glömt något, istället säger han att han har dåliga nyheter - Maria är på sjukhus och ska opereras för hjärntumör snarast! Jag blev väldigt chockad, men vi hade alla insett att nåt inte var som det skulle för länge sedan..
 Kom till slut fram till flygplatsen lite lätt omtumlad och irrade runt ett tag tills jag såg någon jag kände väl igen. Det går inte att beskriva hur skönt det var att se han, krama och pussa på honom!
 Med sig hade han även lite beställda varor från apoteket ( Tack mamma!) plus pärlsocker så vi skulle kunna baka chokladbollar ( Ashleys favvo) och kanelbullar :)
 

let's go!

Har idag jobbat mellan 8-17, nannyn var sjuk, likaså igår.. Men det gjorde mig inget, nu kan jag i lugn och ro ta bussen och överraska bisen :) Sticker om en halvtimme!!!


24 h kvar

Dåligt med uppdatering som vanligt, jag vet..
  Men mitt liv består för tillfället bara av jobb och plugg. SUCK! Så fort jag har en sekund över sitter jag där med näsan i böckerna, försöker intala mig att jag inte behöver ta det så seriöst men av någon anledning lyssnar jag inte. En sak är klart, den här kursen är inte till för att läsas om man dessutom har ett heltidsjobb! Och när man heller inte, som Bengt och Kari påpekade, har lärare som pratar värmländska då är det inte det lättaste.
  Men....om 24 h är äntligen Tobias här!!! Får se om jag åker och möter honom på flyplatsen eller om han tar buss eller rentav taxi. Var ju först inte säkert att han fick åka, pga av att en annan vulkan (eller om det var samma) på Island fick för sig att få ett nytt utbrott så nya askmoln blockade flygtrafiken. Men det var som tur var inte lika illa den här gången, så flyplatserna var inte stängda lika länge denna gång. 
  Laddar nu för Vegas på söndag, tar nog buss om vi får det att passa med tider. Måste nämligen vara tillbaka måndag eftermiddag och jobba. Hotellet är ju klart tack vare Matt.
 Om vädret tillåter, vilket det verkar göra, blir det surfing på lördag. Lite shopping också kanske, mycket möjligt :) 
Nästa vecka blir det mestdels jobb, men under rasterna hinner vi lätt med att kolla runt i LA olika saker som är värt att se. Vill ju visa honom Hollywood, Santa Monica, Venice, UCLA, Westood, ja, vi har lite att välja mellan. Huvudsaken är att få ha honom här, tror inte det spelar så stor roll vad vi gör, han brukar i alla fall inte vara så spänd med det...:)



känns bra

Just nu gnäller Luke på övervåningen för att han inte fick sova i min säng med mig inatt... Det hade varit så mysigt men när vi håller på att vänja honom vid att sova själv i sin egen säng, utan Alison på golvet. Därför är det nog inte det bästa att börja sova hos mig...
 Första tentan är avklarad nu. Maria får sparken. Solen skiner över L.A. Ashley bättrar sig. Bäst av allt, 1 vecka kvar tills bisen är här! :)

det är de små sakerna som annars inte märks man saknar mest...

 Sa till Matilda här om dagen: " Vet du vad jag saknr mest, oftast? Något så simpelt som fredags mys hemma efter en lång vecka, med god mat, tv kl 20.00 och ostbågar till" Inget man tror man kan sakna såå mycket!
 Hur som helst har måndagen varit bra förutom att Luke ramlade när vi jagade varann i parken. Han bet sig själv på insidan plus utsidan av läppen och blodet forsade ut.. Alla spanska/mexikanska/ryska nannys blev helt förskräckta men väldigt hjälpsamma. En gav mig is, en annan ville trösta en tredje gav Luke en klubba :) Fint att alla tar hand om varann!
 Efter skolan kom Ashley hem med en bok hon gjort om sig själv och sin familj med kort och egna teckningar. Hon visade stolt upp den för mig och när vi kom till sidan där hon ritat av sin familj så var till och med jag med! Blev så rörd.. Hon hade ritat mig, mamma, pappa som stora människor och Luke och henne själv som barn. "För det är så det är" sa hon ;)


söndag igen :/

 Sitter och pluggar celldelning..känns som om jag är tillbaka på gymnasiet. Tänk om man kunde komma ihåg allt Nalle mumlade om på biologin så hade ju detta varit lätt som en plätt!
 Igår började jag morgonen med 1,5 timme på gymmet, idag kan jag knappt sitta upp pga av träningsvärk i mage och rygg. Sen skypade jag med nästan hela familjen, mormor var där, moster, morbror, kusiner, pappa, tilda och rasmus med. Satt sedan i stort sett hela dagen med böckerna och övningsproven. När klockan blev 19.00 åkte jag till Santa Monica och mötte upp glada Eva för middag. Vi käkade grekiskt och delade på stora efterrätter - Triple Choclate Cake och Strawberry Shortcake, YUM! Rullade sedan hemåt i kylan...
 Ikväll ska jag jobba några timmar, vet inte riktigt vad Matt och Alison ska hitta på.. Nästa helg verkar det som om jag är ensam lördag, söndag! Lugn och ro :) Ska fråga om jag kan ta över någon/några av tjejerna för lite mys :)
 
 
 

3 månader i L.A.

Efter 3 månader här har jag...

1. ..haft riktigt mycket hemlängtan

2. ..insett vad mycket mina svenska tjej-kompisar betyder!


3. ..fortfarande svårt för fröken Ashley


4. .. bråkat med Nannyn/Hushållerskan :O


Men mitt i allt tjafs och hemlängtan så får man påminna sig själv om varför man åkte och att det här är bara en liten del av livet. Snart kommer Tobias och jag vet att han kommer ge mig ny energi, kärlek och uppmuntran!


RSS 2.0