blåbärspaj
Idag gjorde Ashley och jag blåbärspaj med en amerikansk touch.
Smuldeg:
100 g smör
2,5 dl mjöl
1 dl socker
1 dl havregryn
Fyllning.
300 g blåbär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
50 g mörk hackad choklad
några marshmallows
Ugn: 200 C
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen, blanda i smör och knåda till deg. Använd hälften och platta ut det i en form, grädda i ugnen 6-7 min.
Blanda bär, socker, potatismjöl. Häll i formen.
Blanda i chokladen i resten av smuldegen och strö över bären. In i ugnen i 20-25 min.
Ta ut den och strö några marshmallows överst på pajen, grädda 1-2 min så de får lite färg.
Servera med vaniljsås eller glass :)
MUMS!
Såhär i efterhand hade jag nog skippat den amerikanska touchen, tacka vet jag vanlig smulpaj med bara bär utan andra konstigheter ;)
Smuldeg:
100 g smör
2,5 dl mjöl
1 dl socker
1 dl havregryn
Fyllning.
300 g blåbär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
50 g mörk hackad choklad
några marshmallows
Ugn: 200 C
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen, blanda i smör och knåda till deg. Använd hälften och platta ut det i en form, grädda i ugnen 6-7 min.
Blanda bär, socker, potatismjöl. Häll i formen.
Blanda i chokladen i resten av smuldegen och strö över bären. In i ugnen i 20-25 min.
Ta ut den och strö några marshmallows överst på pajen, grädda 1-2 min så de får lite färg.
Servera med vaniljsås eller glass :)
MUMS!
Såhär i efterhand hade jag nog skippat den amerikanska touchen, tacka vet jag vanlig smulpaj med bara bär utan andra konstigheter ;)
Kommentarer
Trackback